montázs lifter1.2Az SBS Kft. fejlesztési osztálya, 2012 és 2015 között, a G.I.N.O.P 2011.1.1.1 2012-0081 pályázat keretein belül, egy konzorciumi partnerség eredményeként, kifejlesztett egy multi funkciós, teleszkópos rakodógép családot.

A gépcsalád fejlesztési neve a funkcionalitása alapján az MT Lifter nevet viseli. A három gépből álló gépcsalád, emelési teljesítményében és menet teljesítményében különböző, azonos műszaki konstrukcióban készült el.
Az innovációs megoldás a munkagépeknél, melyek elsősorban mezőgazdasági felhasználási területre készültek, az egyedi, hidrosztatikus kerékagy hajtás volt.
A gépeket egyenként egy 56 kw os dízel erőforrás látja el elsődleges energiával, mely egy szivattyú rendszer segítségével, hidraulikusan működteti a gép lineáris egységeit (teleszkópos emelő és rakodó szerkezetét) és a haladó hajtást, mely a kerekekbe épített kerékagy motor segítségével hozza létre az erőátvitelt a talaj és a gép között.
Ez dinamikus mozgást és csúszós talajon megfelelő tapadást, valamint kisebb talajterhelést jelent.

A gép első három kísérleti modelljével a fejlesztőink fő célkitűzése volt, hogy egy saját gyártású gép tervezésével és előállításával elinduljunk a gépgyártói tevékenység felé vezető úton.
Az önálló tervezés, mérnöki gondolkodás és fejlesztői tevékenység elindítása és ezen irányú tapasztalatszerzések, kiváló alapot nyújtottak ahhoz, hogy a gépek továbbfejlesztésével, egy piacon is versenyképes és műszakilag stabil gép kialakítását tűzzük ki célul.

Hiszünk abban, hogy hosszú távon a magyar vállalatok versenyképessége a magasabb hozzáadott értékű termékek gyártásában rejlik, melyekhez a folyamatos innovatív környezet fenntartásával és gondolkodásmód erősítésével lehet eljutni.
Cégünk ezért nagy hangsúlyt fektet a K+F+I tevékenységekre és a jövőbeli fejlődési irányainak megalapozására.